31 juli 2010 - Brudbuketter att lägga på armen.

Callor, callor, callor...Här med lite björngräs samt med sidenband om stjälkarna med större pärlor i creme, är det inte alltid modernt?

Dessa lila callor är helt underbara!

Sedan har vi rosenstaven, denna är i vitt. Avalancheros, bara med murgröna runt samt med sidenband fastsatta med vita pärlor.

Bara i vita rosor...

31 juli 2010 - Nattsudderi och nostalgi

Ja här sitter jag helt oromantiskt vid datorn...vi åt himla god Tacos med annat smarrigt till. En Wisby klosteröl slank även ned, samt lite Gin och Schweppes som "efterrätt"...mums, nu sitter vi bara slappar i soffan med Kris Kristoffersson, lite unplugged, plinkandes i bakgrunden. Saga sover sen länge och jag kände för lite glass...vi har ju vårt lilla favoritställe med underbar glass...champagnesorbèn är inte att leka med:-) Kolla in detta;

Glassbyttan ligger på Gibraltargatan, nästan högst upp innan Fridkullagatan tar över.
Kolla efter denna logga, du blir inte besviken:-)

Ja, ja drömma går ju...de har ju garanterat inte öppet nu kl. 00.44 fredag natt.

Det kanske är dags att knoppa. Imorgon bär det iväg till kattutställning i Varberg. Blivande kattägare som vi är(återkommer om detta lilla underverk när allt är klart).

Go natt!

30 juli 2010 - Å regnet det bara öser ner...

Står i butiken, det är fredag eftermiddag. Idag beundrar jag de fina hyllorna som Peter satt upp på den härligt gröna papayafondväggen. En enda kund har besökt mig idag, samt ett endaste blomsterbud ska levereras och så är det ÖSREGN! utanför. Jobbar nu med arrangemang för en av båtarna jag  ska leverera till imorgon. Men vad är detta?

Ingen kommer in och köper även om jag har 20% på alla varor och växter, ingen tittar på mina uddakrukor för 20:- st. Hur tyst som helst...

Det blir nog att stänga lite tidigare idag, suck.  Kanske kan vi vara lite "crazy" ikväll, och byta ut fredagspizzan mot lite tacos? Jag får lobba för detta i hemmet;-) 


22 juli 2010 - Kronprinsessans brudbukett

Ja, då har bröllopet passerat. Den 19 juni ägde det storslagna bröllopet rum mellan Kronprinsessan Victoria och hennes Daniel. Ett bröllop som andades kärlek, ödmjukhet, glädje, spontanitet och omtanke...Jag blev rörd.

Buketten var i Vitt, vitt och vitt. En lite för stor bukett kanske om jag får vara petig. Men jag förstår att man överdimensionerar lite för att den ska synas bättre på alla bilder, för ett journalistiskt spektakel måste jag då säga att det var...

Enligt hovets källa fick jag reda på att brudbuketten innehöll konvalj, ros, phalaeonopsisorkidé, pion, klematis, rosenskära, doftranka, luktärt, fänrikshjärta, mårbackapelargon, amazonlilja, gardenia, azalea, löjtnantshjärta, samt den traditionella myrten från Sofiero. Mmm, det är svårt att se alla blommor, de drunknar tyvärr lite i varandra, men här är den iallafall, inte så pjåkig (tog en bild från en bröllopsbilaga jag sprang på i Sollefteå);

En riktig

Då Silvia stod brud hade hon också liljekonvaljer och doftranka i buketten, men hon nöjde sig med tre blomsorter. Den sista var jasmin.

22 juli 2010 - Tillbaka från semestern!

Härligt! Att få tillbringa tid med gosetjejen är det bästa som finns. Peter tog detta fina kort på Saga.

Härlig sommarbild på Saga!

Ja, då har vi varit i Sollefteå hos Peters Föräldrar. Therese har skött rodret i butiken och jag har känt mig totalt avkopplad från jobb och huvudbry. Här har vi Saga som är lite drömmande...

Sommarsaga i blomsteräng

Vi besökte även Marieberg utanför Kramfors där ett nytt whiskydestilleri har dragit igång. Ådalens Destilleri. Här är en bild på den anrika byggnaden som nu rustas upp. År 2012 firar den 100 år. Läs mer på www.boxwhisky.se

Ådalens Destilleri, just nu världens nordligaste wiskydestilleri. 

Fastan gick bra. Avslutade upptrappningen i onsdags den 14 juli, nu är det gott att få frossa i allt som jag tycker om ;-).

Igår köpte jag Rosévin, Fetaost, Räkor, Oliver, Avokado, Skagenröra och mycket annat gott...Fick besök av vår vän Martin Grill och vi alla frossade i trädgården. Åh, härliga svenska sommar!!!

Butiken knallar på så smått och Viveka på BlomsterAktören (vars kunder jag tillfälligt tagit över medan de varit i Kenya i över 7 mån och där adopterat lilla Rasmus) har kommit tillbaka till Göteborg igen.

Grattis Viveka och Fredrik till en underbar liten kille!!!


11 juli 2010 - Sista fastedagen!

Slappade i morse, och kl 11.00 bestämde vi att ta en fika vid dammen med Sagas kompis Nea och hennes föräldrar. Precis när vi skulle gå ut med frukostbrickan öppnade himlen sig och det ösregnade. Typiskt, vi tog ialla fall brickan och gick ut med paraplyn, här skulle det fikas minsann, oavsett väder. Vi alla möttes upp, och det tog faktiskt inte lång tid tills solen dök upp.

Nu har snart 5 dagar gått, och äntligen har smärtan i benen släppt. Imorgon är det dags för upptrappningen. Ser redan fram emot fruktkompotten till frukost:-) 

Trots att jag inte ätit på 5 dagar kan jag säga att energi har jag iallafall fått. Fönstren är tvättade, lägenheten städad och nu ska vi alla packa. Therese ska ta över rodret i butiken när vi är i Sollefteå och då ska hon bo i vår lägenhet...det gäller att det är städat tills dess.

Härligt, ska nu hoppa i duschen!

10 juli 2010 - Slappardag på stan och fortsatt ont i benen...

Kravlade mig upp vid 06.00 och körde genom stan för att göra ett arbete till en båt. En härlig känsla att se alla människor på stan så tidigt en lördagsmorgon, antagligen promenerar de hem från något uteställe i den varma morgonluften. Några lite stressade med rullväskor noterade jag oxå, kanske på väg till ett tåg eller en buss för en resa någonstans... semester, denna ljuva semester. Snart är det min tur.

Kommer hem vid 07.15 och somnade direkt. Peter Saga och jag tar sedan en promenad i solen ner till stan och upplever en lite exotisk hetta blandat med turister, Partillecupungdomar på heden och matdoft....suck. Vi tar en öl(Peter njuter av den), jag tar en kall Ramlösa och Saga en dricka och sätter oss på uteserveringen till Bishops Arms.

Vi fortsätter ner till Heden och ser på alla aktiviteter som är uppriggade för ungdomarna, bl a plastbollar som man går in i och rullar runt på vatten, häftigt!

Sen blir det lek i Trädgårdsföreningen innan vi kommer hem igen. Har fortfarande ont i benen, varför släpper det inte? Dricker massor och går och lägger mig och läser för Saga...somnar själv så klart.

9 juli 2010 - Ont i benen

Vaknar med ont på utsidan av låren, en molande värk som fanns där redan när jag gick och lade mig igår. Hungerkänslorna är inte lika starka, men jag är trött...

Drar iväg redan vid 7.00 för att hinna med lite företag innan öppning. Fredag, underbara dag!!! Givetvis ringer Gunilla och vill att vi ska komma på grillmys vid 19.00. hos henne och Philip. Jättekul! Det blir Saga och jag då Peter är på koncert med Kris Kristoffersson på Trädgårn. Han fick sig ett litet försnack:-)

Kris och Peter

Men sedan kommer jag ihåg att jag fastar...så det blir att handla lite goa saker till Saga istället. Att gå och handla på delikatessen, finns det värre tortyr?

Fuskade lite idag...åt 7 st jordgubbari butiken, låtsas som att det inte hänt och går vidare. Man är ju ändå mänsklig. Det gick bra under grillkvällen. Det blev några körsbär och....jag smakade på grillad Marsmallows. Det blev verkligen en intressant reaktion, direkt kände jag en värme i benen som fortfarande värkte lite, och blev riktigt pigg...för en stund.

Innan läggdax är jag helt utmattad av dagen bergochdalbana med kickar av fruktsocker och vanligt socker...får skylla mig själv.

8 juli 2010 - Seg morgon

Efter en dag bara drickandes(gjorde nedtrappning bara på 1 dag, borde vara 2 innan fastan), så är jag lite tröttare än vanligt när jag stiger upp. Dricker ganska mycket denna morgon, juice och fastete och försöker ladda inför inhandling på partihallarna idag.

Dagen rullar på och jag känner mig lite frusen, trots värmen ute. Lämnar bokföringen till min bokföringstjej( och klippa) Marielle, så jag kommer hem 21.00, trött och hungrig. Väl hemma, blir det jobbigt att se att Peter och Saga ätit makaroner och köttfärssås...attans vad gav jag mig in på. Dricker massor av te och vatten och går och lägger mig.

7 juli 2010 - Nu är jag på gång!

Det känns ganska bra idag för att börja fasta. Det är varmt ute, jag har det lite lungt på jobbet och kroppen och knoppen känns i harmoni(att ha fått sova mycket de senaste dagarna, gör underverk). Therese fixade i butiken medan jag ordnade med papper inför bokslutet den 30/6. Gott att få rensa nu inför semestern. Det är verkligen inget att göra på kundfronten...lite kreditkunder som hör av sig, men annars känns det som att semestern är här.

Efter jobbet drar jag iväg till Liseberg, kl. 19.00 är det koncert med Torsten Flink på taubescenen. Härligt, en molnfri himmel där vi satt redan kl. 18.00 och spanade in publiken. En mixad skara av alla dess slag och jag noterade äldre lite stilfulla damer(han har ju faktiskt spelat på Dramaten).

Thorsten Flink

Och vilka texter...Det var första gången jag hört honom sjunga och med en sådan Whiskyröst framföra det tungsinta i texterna känner man att allt får en naturlig samhörighet, jag led verkligen med honom. Man kan riktigt se på honom att han har och har haft ett tufft liv.



 


6 juni 2010 - Nya projekt...


Inte nog med att jag under de senaste månaderna jobbat ca 60-70 tim varje vecka, tror du inte jag har bestämt mig att ta mig an ett nytt projekt, precis när jag känner att allt börjar lätta på jobbet. Måndagsbuden har jag endast ett fåtal kvar att göra, och företagen har så smått stängt för semester. Jo jag talar om att fasta.

Snabbt som blixten tog jag mig ner till hälsobutiken på Vasaplatsen och inhandlade ett 5 dagars fastepaket...7 dagar hade jag kanske föredragit, men vi ska ju till Sollefteå på måndag och jag vill ju inte vara oförskämd mot Peters föräldrar att sitta där med Juice när de bjuder på så god mat. Ja, ja, det är nog lika bra detta. Det var ju ca 6 år sedan jag höll på med utrensning av kroppen och under en längre period var det ganska regelbundet( 1 v. varje år vid maj-juni) om nu den mentala och den kroppsliga Pernilla kunde samsas om att detta föll rätt i tiden(vilket inte alltid klickade)  Iallafall nu drar jag igång!

Allt är på plats, nu är det bara att följa schemat!

Nu fortsätter vi med våra sommarprojekt i butiken. Therese och jag kommer att greja och feja under sommaren(nu när vi ändå är på plats från 11.00-16.00 varje dag fram till den 9 aug)

Vi börjar med en ny färg på väggen. Kolla skillnaden mellan den gamla och den nya, härligt va?

Den gamla lite glåmiga färgen..

Nu nya färgen, GRÖN PAPAYA.

Sådärja, fondväggen har fått lite piffigare färg, Grön Papaya. En färg vi köpte i Färgkällan på Achebergsgatan. Kanonbra service!(speciellt för mig som inte hade en aning om vad jag ville ha.) Therese körde ett målarrace på en dag och jag tog den andra gången dagen efter. Härligt!


31 juli 2010 - Brudbuketter/häng

Kände att jag ville ta fram lite fler bilder. Här är en liten going som Therese ska göra till helgen. En underbar och romantisk bukett med vita callor, vita rosor, orkidé bottnat med vita nejlikor. Uttdraget med Typhablad, Molucella, Midolino samt lite hjärta på tråd.

En going med vita rosor, orkide, nejlika mm

Denna är oxå en klassiker, lite dropp istället. En rödhårig blivande brud steg in i butiken för ett antal år sedan, och det resulterade till denna gyllene bukett. Orange ros, gul Alstromelia, gul Fresia, Murgröna samt lite blå Veronica. Mustig va?

Lite droppformad som jag gjorde till en rödhårig brud.

Här har vi lite mer häng igen. Cremerosor med lite lila Licianthus, Brudslöja och mycket grönt bla Murgröna och Texasblad. Nätt och fin.

Här har vi häng i creme!

Ett axplock, jag tar fram flera efter hand...

31 juli 2010 - Brudbuketter/runda...

Ja, så råkade jag radera bilden på brudbuketten igår...hemskt värre. Men satte mig ner och spånade på lite tidigare buketter jag gjort. Denna till exempel,  Avalancherosen finns som vit, creme eller creme/lax. Oerhört populär!

Härlig cremebukett med hjärtan på tråd.

En rolig och rund bukett med lite annorlunda detalj(en ring av band) som dekorerar mittenpartiet, rosa ros, rosa nejlika och fontängräs och hypericum mm.

Här en härlig och fantasifull detalj i en rund bukett.

Lägger upp lite efter hand... Det gäller att tänka mera på dokumentation av det jag gör...jag gör ju så mycket hela tiden, så varför inte dela med mig:-)


Ja, nu blev jag lite inspirerad när det gäller lite buketter jag gjort. Om vi fortsätter med den runda buketten finns det lite olika varianter. t ex denna med Blue Curiosaros, blå Trachelium och Bublerum, omslingrad av Hoya.

Lite härlig Blue Curiosaros med Hoya ringlandes

Hittade även en bukett jag gjorde för några år sedan, men som alltid är aktuell. Här finns rosa ros, varvad med cremeros och vit ros. Det finns även lite blå Lisianthus inkilat här och där med en fin avslutning med hjärta på tråd virat runt buketten.

Dessa runda buketter är alltid populära...titta på den lilla hjärta på tråden, en mysig detalj -som ett litet smycke.

Här är även en klassisk modell fast i creme, Cremeros, med Astillbe och hängande Amaranthus, Lovely!



Här är även en bukett med klassisk touch. Sommarbukett i creme.

Härligt! En lite starkare rosa ros med inslag av seasal, pärlor och guldfärgad vaxblomma

En lite spännande lösning på en rund bukett med lite

En stav med rosa och cerise rosor med mycket grönt. Blomsterstav är jättefin både med Rosor, Solrosor, Callor eller andra lite längre snittblommor.

Här är en stav med rosa rosor

Detta vad jag hade för denna gång...återkommer garanterat:-)


4 juli 2010 - En helg fylld med jobb...

Sitter i soffan med morgonrocken på...fortfarande. Imorse var jag uppe med tuppen, bildligt talat, 06.30 installerade jag mig i butiken för att göra slutfinischen på 11 arrangemang som skulle lämnas till en båt i hamnen. Tur att det ligger så nära butiken. Redan klockan 07.30, var det dags för nästa leverans till en nöjespark i Göteborg. Härligt att få ordning på allt så tidigt som möjligt.

Drog sedan iväg till Ica Fokus i Gårda och inhandlade lite frukostfrallor. Det var jag och några få morgonpigga kunder i butiken kl 08.15. De öppnar redan vid 07.00 på morgonen, varje dag, vilket jag gladeligen upptäckte förra veckan då jag även den morgonen hade ett tidigt bud till en kund.

Kom hem vid 09.00 och somnade som en stock. Så nu när jag fått sova ut, så bär det om en stund iväg till Delsjön för Kanotpaddling. Mysigt:-) En underbar dag, lite halvmolnigt men 20 grader ute, grillning i en utav de utplacerade grillstugorna och mycket bad.

Att Delsjön är så vacker...Härligt att få utforska sjön med kanot.

Grillning, mums.

Måste bara berätta om gårdagen. Jag gjorde en brudbukett till en helt underbar brud, ödmjuk med ett härligt skratt, hon ville ha Ambianceros med lite kornblått i(en cremegul ros med rosakantade kronblad samt en kornblå riddarsporre insprängd mellan rosorna). Helt ren och rund. Jag tror den passade henne helt perfekt. Det är så roligt att få göra något så stort som en bukett som ska symbolisera en av de största dagarna i en persons liv.




RSS 2.0