28 juni 2011 - Nu är det inte många dagar kvar...

till semestern! REA, REA, REA, nu ska allt bort!

Även jordgubbar säljs som smör i solsken nu med dagspris på 29:-/lådan!!!

Midsommar flöt på fint. 36 personer hos Christina på Kössö, med det vanliga(sill,potatis,gräddfil) och en UNDERBAR jordgubbstårta till efterrätt. Jösses vad vi åt...drack och sjöng.

Måste ta med ett recept som blev en höjdare på bordet, Johan vår gourmet knyckte Alexandras recept;

Den är lätt att göra, jag brukar servera den både till påsk och midsommar och den är lika god, om inte godare dagen efter.
Sillsallad
3 kokta ägg
3 tomater
2 burkar matjessill (godast är de hela filéerna)
1 dl majonnäs (godast om du gör egen)
6-8 kokta små färskpotatisar eller amandine-potatisar
1 liten rödlök
Gräslök att toppa med
Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva äggen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva den kokta potatisen. Öppna burkarna med sill men behåll spadet och skär (om det inte redan är uppskuret) i ätvänliga bitar. Blanda lite av spadet i majonnäsen så att den får en rinnigare konsistens. Lägg potatis så att det täcker botten av en karott eller glasskål, lägg sedan i ägg, lök, sill och tomater, varva tills allt är slut. Häll över dressingen och låt stå och dra i några timmar före servering. Servera med nyklipptgräslök på toppen.

Testa och njut!

Måste ta med en bild från min ölälskande älskling:-)



Ja, vad kan jag säga...det blir inte lättare nu när jag ska börja träna för Midnattsloppet som går av stapeln i slutet av Augusti...alkohol+träning=inget vidare. Givetvis var vi på Hotel Lilton (ett urcharmigt hotel på Föreningsgatan 6) ikväll och slappade på deras söta innegård, åt lite kladdkaka och drack kaffe om man nu ska förvärra alltihop och som grädde på moset blir det nu till att slappa i soffan... men jag får väl köra lite mental träning istället;-)

Tjingeling!



21 juni 2011 - Snart Midsommar och semester!!!

Ja, då är vi snart här...sommar och sol...!? Vi får väl se, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder;-) Vad som är viktigt denna vecka är iallafall SOMMARREAN innan stängningen jag gör i år :

Semesterstängt har vi under v. 28, 29 och 30. Stänger faktiskt redan på torsdag den 7/7 i år.


Om vi återgår till REAN kör jag 20% - 50% på de flesta av grupperna i butiken, även vissa krukor kör vi 50% på rakt över. Detta pågår fram till den 7/7 så skynda dig att fynda, kanske en liten grupp till midsommarfesten?

Sen får vi inte glömma Midsommar till helgen. Jag har laddat med blåklintsbuntar och annat fint till midsommarkrans/ bukett, även härliga sommarblommor har jag tagit in för helgen.

Sist men inte minst har jag JORDGUBBAR, svenska så klart! Dagspriset är 34:- lådan. Hör av dig om du vill beställa. Jag har en hel del order till onsdag och torsdag!!!

Var inne i Nordstan och sponsrade Jappe Idström och gänget med lite blommor i helgen. De står där för ett riktigt bra arrangemang WORLD TRANSPLANT GAMES. Länkar med hemsidan som Victoria Ahlén skickade på Facebook.

https://www.facebook.com/#!/pages/Official-World-Transplant-Games/186223188056478

Nu får jag fortsätta att göra upp mina go'a sommarbuketter.

Midsommar, here I come!!!:-D


13 juni 2011 - Arrangemang i Domkyrkan

Vecka 22 var det HBTQ festival i stan och Domkyrkan fick sig en lite färgboosting:-) En liten påminnelse om att vi alla givetvis har lika värde oavsett läggning. www.hbtqfestivalen.se



En viktig tanke att ha med sig i livet...Kram



12 juni 2011 - Minisemester på Legoland

Kristihimmelfärdshelgen spenderade vi i Danmark, med Legoland som fokus. Med högsommarväder alla dagar tillbringade vi lördagen på Legoland med vattenkanoner, badparadis och många roliga åkattraktioner. Bus både för barn och vuxna(med barnasinnet kvar). Saga och Hugo väntar förväntansfullt på att insläppet ska dra igång:-)

Saga och Hugo är förväntansfulla innan vi kommit in:-)

Såhär mysigt bodde vi på campingen någon halvtimme med bil från Legoland. 3 vuxna och 2 barn kunde husera fritt i denna stuga utan problem:-)

På kvällarna bodde vi såhär mysigt...

Slappar vid poolen mellan alla åk.

Myser vid poolen

Vi bodde på http://www.topcampriis.dk/index.php/velkommen-til-topcamp-riis.html en camping med ett lekområde med getter, pool med rutschbana, studsmattor, trampbilar och mycket annat roligt att göra. Härligt, vilken resa!

11 juni 2011 - Har gjort lite nytta...

Ja, lite fina grejer som jag gjort till hotell i veckan...

Arrangemang som går i vitt med lite cremeinslag-för en bröllopsfest!

Och här lite härliga bordsarrangemang i karnevalskänsla!

Klara och go'a färger!

mums!

RSS 2.0