30 juni 2010 - Nostalgin drar över som ett behagligt sommarregn...

Ja nu är tankarna här...har lite med harmonin att göra. Är det inte stressigt på jobbet finns det stunder för reflektion. Kom ihåg när vi år 2006 fick tillgång till lokalen av Newsec min dåvarande fastighetsförvaltare, tidigare ett konferensrum fick jag höra, och började skapa en butik... Här är jag och Saga, herregud, vad liten hon är.
 
Ja, så såg det ut 2006 när vi inte gjort någonting i butiken...

Per Benjamin var här när vi jobbade för att få fason på butik, exponering och upplägg för arbetet.

Här är Per i full action, allt ska fixas, ändras, justeras och vi står och bara gapar...vilken fart han har med ideérna och upplägget.Nu delar han ut både morot och piska...vi springer runt och hjälper till och tar in...Vilken input fick efter 2 dagar inspiration...nu längtar jag efter en ny kick.Tack Per än en gång, detta gav oerhört.Vilken kickoff vi fick mentalt.

http://www.perbenjamin.com/per/ , här har vi hans adress. En av Sveriges bästa florister som för några år sedan vann världsmästerskapet i blomsterbinderi.





30 juni 2010 - En knasig dag...

Jag började med att försova mig. Det är fördelar med barn som sover länge, men i vissa fall är det lite jobbigt när man inte har någon som väcker upp mig i tid under veckodagarna. Blir lätt slö när det inte ligger något speciellt i pipeline... Fixade iallafall en härlig Japansk Blodlönn för 1.395:- till en kund, som jag fick levererat.

Fin blodlönn för plantering i trädgården

Jag måste ju oxå få tacka min praktikant Aida som jag har haft i butiken i en dryg vecka. Hon hjälpte mig att starta upp Bloggen. Idag drog Aida runt med kameran i butiken och tog lite goa bilder på arrangemang som vi har gjort i veckan. Härligt!

Aida och jag

Tack Aida! och ha nu en underbar sommar så hörs vi senare.

Nu har jag gjort en av mina många avtackningsbuketter i juni. Det känns att 40 talisterna är många, pensionärsavtackningar stup i kvarten:) Denna innerhåller Anastasia, Santini"Kermit", Limonium, Daggkåpa, Allium mm.

Hållbar och somrig bukett!

Denna sommaren kör vi det marina temat. Dessa arrangemang innehåller Agave och Taklök.

Härligt marint sommararrangemang.

Och, kolla in denna taklök som, för mig, är ny. Aida tog en bild på den. Läcker!

Som en stjärna...

Var bara tvungen att ta ett kort på Idde, han kom och hälsade på med matte Ylva. När han fick syn på Bertil, vår  fågelskrämma, kunde han inte sluta skälla. Underbart:-)

Bertil var en skräckinjagande kuf, enligt Idde.

Ännu en dag till ända, sitter framför Morden i Midsommer med händer torra som fnöske, och med sprickor överallt. Ingen trevlig syn, men som florist är detta vardagsmat.

Har faktiskt hittat något som har hjälpt till att hålla händerna i schack...vill vara försíktig med reklam,  men först tar man en fet creme och fortsätter med peelingcremen för att avsluta med fuktcremen. Mmm, härligt. Nu väntar bingen.

Räddaren i nöden!


28 juni 2010 - Min första blogg.

Mm, nu är den äntligen här, precis i anslutning till det efterlängtade semesterlunket...mmm, det blir att sova, spåna, läsa, mysa med familjen och jobba så klart, men det känns nästan som 40 tim/v är ett halvtidsjobb när jag ser tillbaka på vilka pass jag kört under våren:-)

Roligt har det varit iallafall, och titta och njut av vad vi gjorde på Liseberg under Trädgårdsdagarna i början av maj i år...

Bertil! Vår härliga kollega som stod på Liseberg och sken ikapp med solen...nu står han utanför butiken på Lilla Bommen 6!
Therese är i skapartagen, vagnen är snart klar...
Blomsterbinderikurser! -Jösses va populärt!
Terese visar sig ha galghumor;) Ånej, här är det ett arrangemang vid garderoben, fiffigt va?
Detta ska föreställa Virvelvinden, snart klar...
Loopen under uppbyggnad...

Loopen på plats!

Ja, här har vi orginalet, likheten är slående:)


Vilka härliga dagar! Blommor högt och lågt, vi jobbade på i ett hejdundrande tempo!

Lite bus inemellan oxå. Saga i blomsterprakt:)
Peter, min

..."assistent";)

Tack Therese, Christel, Emelie, Peter, till viss del Saga och Birgitta, Liseberg och vädret för att allt gick så bra!

En liten tillbakablick till Jul på Liseberg, när vi ändå håller på. Ta på dig något riktigt varmt så bär det iväg...

Viveka, hjärnan bakom Julinstallationen under december på Liseberg
Nu är det finputsning...sen
är den klar! Vi var riktigt nöjda i denna tävling. En tävling med 5 installationer som Lisebergs besökare fick rösta fram sin favoritjulkänsla...Vi kom 2:a med inte så många röster som skiljde. Ja, ja det var en upplevelse iallafall:)

Titta så fin den blev till slut vår monter!

Snipp, snapp, snut, nu är julen slut!!! Och lika så är jag, Gonatt!!!










RSS 2.0