28 april 2011 - Vill presentera lite olika typer av dekorationer till bord

Ja, nu är det slutet av månaden och då ska jag fakturera, fixa bokföringen tillsammans med mycket folk i butiken. med andra ord...panik. Men, hinna med lite foton oxå borde väl gå...!?

Allt ordnade sig trots allt och här är lite plock på bordsdekorationer, här är ett hopplock av lite olika blommor. Ett litet arrangemang som funkar för ca 4-6 pers.



Här är små samansatta rör som vi bara har stoppat blommor i, enkelt men dekorativt:-)



Ett vanligt arrangemang i glas, här även för 4-6 personer, men det går att förstora.



Bara enkla callor som man kan variera med i det oändliga...



Eller varför inte en nejlika och ros med lite dekorativt grönt på toppen på en vas, det blir inte så högt då.



Eller varför inte en flamingo? Den kan även kortas ner till ett lite lågt arrangemang.


25 april 2011 - En helg med mycket bus!

Ja, Långfredagen var verkligen lång om man betänker vad vi hann göra. Kl. 9.00 hämtades Saga upp av Christina och Hugo, för dem bar det iväg till Kössö - Södra skärgården. Peter och jag packade ner festkläder, lite gott att dricka samt drog iväg ner till butiken för att plocka med brudens allra heligaste, eller nåt -Brudbuketten:-) Sen bar det iväg till Stenungsön. Inga köer eller jobbig trafik utan allt gick som smort i sommarvädret.

Anlände till vårt boende på http://www.stenungsogarden.se/ - en underbar utsikt, söta små hus i en idyllisk miljö, här gick jag som barn både på rid och seglarläger- härligt, nu blev det till att mysa och göra det sista med brudbuketten

Ett glas rosé och brudbuketten blir kanoon:-) Vi promenerade runt ön som jag tillbringat många somrar på, många känslor dök upp och likaså minnen från roliga stunder när vi vandrade runt på stigarna där jag sprang barfota som barn. Senare efter lite förberedelser var vi uppklädda för partaj på http://www.villavanahem.se/ där bröllopet ägde rum.

En härlig festlokal med underbar utsikt över sundet. Brudparet sade jag till varandra i en lite paviljong på berget

En mäktig syn, det var svårt att hålla tillbaka tårarna...

Sen var det fest hela natten som sig bör:-))

Ja, imorgon är det tisdag, och vardagen kommer krypande, men...veckan blir iallafall kort!

Tjingeling!!!






16 april 2011 - Kursdag!

Sitter och tar det lungt idag, var på Mykonos igår, första gången jag provade deras meny rikligt med mat och suveräna förrätter, åt deras grillspett, Souvlaki, kanooon! Hade ett härligt sällskap och vi skrattade så vi kiknade, vilken kväll! Vi fortsatte sedan till Bitter och jag tog en Strawberry Daiquiri...HEAVEN ON EARTH!

Ja, det var verkligen så här mycket, även och detta inte är bild från Bitter bar, men igår så toppade de med flingor av vit choklad oxå...suck, det blev som en lyxig efterrätt:-)


Kände mig kanske lite off bland alla människor i baren som jag insåg till min förskräckelse, var endast 8-14 år när JAG var i "utesvängen". Nåja, vad är en bal på slottet...? Det var helt rätt att åka hem vi 11.00 snåret, för att smälla i mig resterna av popcornen framför tv'n, borsta tänderna och krypa till kojs...

Ja, så nu är det att förbereda för kursdeltagare till 13.00 i butiken. Samarbetspartnern är www.liveit.se . De har upplevelser man kan köpa som present. Helt rätt att bryta av med i dessa tider med all denna konsumtionshets!

Ha nu en myslördag:-)
  

14 april 2011 - Igår var det kursdags igen!

Och sen är det Trädgårdsdagarna på Liseberg. Den 6, 7 och 8 maj har jag blomsterkurs där. Se mer på 

 http://www.liseberg.se/sv/hem/Nojesparken/Tradgard-och-kultur/Tradgardsdagarna/Program1/



 Iallafall, igår var kvällens tema en egentillverkad korg med påsklilja, pensé och lite taklök, en härlig kombination med våren i fokus.

Full koncentration.
Goa och glada tjejer in action!
Nästan klart, fint va?

En kanoooonkväll, tack tjejer för all inspiration ni gav:-)))

 Den avslutades med att Peter, Saga och jag spanade in nya Stena Scandinavica som under pampig eskort marscherade in i Göteborgs hamn, kolla bilderna min mästerfotograf Peter tog:-)



En härlig syn där vi (Saga och jag)satt vid röda sten och filosoferade, medan Peter exprimenterade med olika objektiv. Här är ännu en fining



Mmmm...en fin kväll hade vi verkligen.

En ny inspirationskick. Nu är det äntligen VÅR!

I helgen fick vi lite vårinspiration. Att få njuta och bara ta in allt som skapades under en komprimerad dag. Bara känn våren krypa närmre inpå...

Bellis med lite gott till...
Penséer i små gulliga strutar...
Pimpad våreld:-)
Lite gott och smått.
Mums!
Solfjäderbukett!
Lite tasetter i rosbehållare.
Påskkänsla!

Härligt va? Ha nu en fortsatt fin kväll!

RSS 2.0