24 november 2011 - Imorgon smäller det!

Nyss hemkommen efter att ha fixat med de sista grejerna för vårt vernissage imorgon!


Då öppnar vi porten till en prunkande butik. Njut av glögg och pepparkakor tillsammans med julmusik i högtalarna. Vi får även celebert besök av Tintin och hans vänner!


Från klockan 10.00 - 18.00 har vi visning i butiken av juldekorationer, julbuketter, blommogram, kransar och annat trevligt. Vi ger dig tips om hur du lägger upp julens blomsterhälsningar till familj, vänner, arbetskollegor, kunder mm.


Många härliga erbjudanden kommer vi givetvis att ha och du får även med dig vår almanacka för 2012, med läckra blomstermotiv!


Som tidigare återförsäljare för Tintin orginalprylar har vi kvar ett lager som vi under dagen tar fram. Vad sägs om bland annat olika Tintinfigurer, böcker till de minsta och till de största, dvd-filmer mm. Dessutom vår egen Milou som julprydnad av granris. Observera att dessa Tintinsaker är unika och flera av dem finns inte att köpa någon annanstans.


Ta nu chansen att köpa roliga julklappar som dessutom är "heta" i och med filmen som går nu!


Välkommen in och låt dig inspireras


Kram Pernilla på Lilla bommen 6!





18 november 2011 - Den lyckliga vinnaren till Stora Må Bra Dagen!

STORA MÅ BRA DAGEN – Den lyckliga vinnaren har förklarat såhär om varför just hon ville vinna en heldag (värde 2.290 + moms)

–”Jag är gärna med i utlottningen eftersom det är dags att serva mig istället för alla system.” Babette Svan


Grattis Babette!!!

5 november 2011 - Islayresan!

Tog RyanAir till Edinburgh och väl där kvitterade vi ut bilen. Sedan drog vi iväg västerut förbi Glasgow (det var vid 16.30 på em, varför vi hamnade i gigantiska köer) lite innan färjelägret Kenacraig, blev det en övernattning på ett B&B, tidigt på morgonen tog vi färjan till Port Askaig på Islay och NU infaller sig lugnet... Här står vi förväntansfulla när båten kommer in okristligt tidigt på morgonen!
Väl framme njuter vi av landskapet, här är det gäss som flyger i formationer samt regnet som hänger i luften, kolla regnbågen!
Vi passerar Bowmore, vilken mysig lite by!!! Här har vi också ett destilleri som är sammankopplad med ett mindre badhus som värms upp av värmen som destilleriet alstrar. Här är Saga och Peter som njuter vid hamnen.
Ardbag Destilleri, här njuter vi av mat och dryck samt en rundvandring i destilleriet, en mysig restaurang och whiskyshop är inredd i en av lokalerna. Jag och Yvonne myser...
Och Saga var nöjd med efterrätten:-)
Här spanar vi in ett av det äldsta Keltiska korsen i Storbritannien. Yvonne, Saga och Peter
Här bor vi, Ballivicar Farm www.islay-farm-accommodation.co.uk/ nära Port Ellen.
Här är hästar de har på gården, Clyde Still tror jag den heter, kolla profilen.
Här är vi uppe på Soldiers Rock på södra spetsen, ett monument för alla amerikanska soldater som miste livet utanför Islay under fösta världskriget. Vilken utsikt!
Ja, nu är det en ny whiskytur, denna gång på Kilchoman. Jösses, vad whisky det blev:-)
Sagas farfar och farmor "In action"
Det var inte bara provning som gällde, här får Peter arbeta med att vända kornen som börjar gro så smått på golvet innan de ska rökas.
Här har vi Peter och Anders som är en av grundarna för Box Whisky se mer om honom på; http://www.lansmansgarden-adalen.se/
Vi måste ju testa bilen lite oxå:-)
Ha, ha, ett moget björnbär i slutet av oktober!!!
Jaha, då är det Peters 40 årsdag! :-D
Halloween! I Port Charlotte åt vi Peters födelsedagsmiddag, efter detta gick vi på pub och vips hamnade vi på Halloweenfest, Saga fick godis och vi lite roligt att vila ögonen på:-D
Festen fortsatte sedan i Edinburgh, på måndagen bodde vi på Sas Radisson Hotel och var ute på stan för att insupa stämningen. Spökvandring var väl passande?:-) Vi står och väntar på ett "spöktåg" som startar på slottsbacken och vandrar ner över Royal Mile.
Uhu, läskigt värre...
Vår prinsessa fick besöka himmelriket på Princess street, en affär BARA med Disneyfigurer, nallar, prylar, kläder och mycket, mycket mer...:-D
Mycket bad blev det oxå, Saga visar vad hon lärt sig på simskolan...groda, glasstrut och pinne!
En trött liten familj som gjort mycket på sin semester, här sitter vi i foyén på Sas Radisson för att snart bege oss hemmåt. Vilken resa!!!
Men innan dess lite jobb! Här besöker vi en av 11 Interflorabutiker i området som har samma ägare. Imponerande va!
Tog lite bilder i butiken, mycket växter orkideér och några få färdiggjorda grupper. Lite snittblommor varav jag såg några uppgjorda arrangemang och buketter.
Reagerade på att det inte fanns någon Halloweenkänsla i butiken.
Här pratar vi lite med floristen i kassan.
Ja, då är det dags att lämna Edinburgh och bege sig hemåt...Tack kära Scottland och Peter så klart för att du ordnade en kanonresa!!! Och sist men inte minst, det härliga resesällskapet:-D
Kram!

3 november 2011 - Utlottning av biljett till Stora Må Bra Dagen!

Härligt! Nu är jag hemma igen efter en vecka i Scottland. Utvilad och inspirerad till tusen tar jag tag i  julpysslet!

- Julkranskursen

Torsdag den 17/11 Går den av stapeln!

Vi håller på från 18.00 - ca 19.30 och priset är 425:-/pers. Kl. 17.45 samlas vi här i butiken på Lilla bommen 6 – i Länsförsäkringars hus vid Läppstiftet! Jag står givetvis för glögg och pepparkakor! Här är det först till kvarn som gäller...

 

- Julvernissage

Fredag den 25/11 har vi mys med glögg och pepparkakor!

Hela dagen från 10.00 – 18.00 har vi visning i butiken av juldekorationer, julbuketter, julblommogram och annat trevligt. Vi ger dig tips om hur du lägger upp julens hälsningar till familj, vänner, arbetskollegor, kunder mm. Du får givetvis med dig årets almanacka och julbroschyr. Kom in och låt dig inspireras!

- STORA MÅ BRA DAGEN – Samt i år kommer jag att lotta ut en biljett till dig värde 2.290 + moms!

Tisdagen den 29/11 kommer vi att vara på Lisebergsteatern

Tillsammans med Lära för livet, erbjuder vi en inspirationsfull dag med intressanta talare som Thomas Bodström, Maria Lundqvist, Kenny Bräck och många fler. Mat, dryck och garanterat mingel är också det vi bjuder på under dagen. Bifogar inbjudan där du kan läsa mer.


Skicka bara ett mejl till mig och beskriv varför just Du vill låta dig inspireras, så drar jag vinnaren nästa vecka!  [email protected]


http://www.storamabradagen.se/Program-anmalan.html










RSS 2.0