28 juni 2011 - Nu är det inte många dagar kvar...

till semestern! REA, REA, REA, nu ska allt bort!

Även jordgubbar säljs som smör i solsken nu med dagspris på 29:-/lådan!!!

Midsommar flöt på fint. 36 personer hos Christina på Kössö, med det vanliga(sill,potatis,gräddfil) och en UNDERBAR jordgubbstårta till efterrätt. Jösses vad vi åt...drack och sjöng.

Måste ta med ett recept som blev en höjdare på bordet, Johan vår gourmet knyckte Alexandras recept;

Den är lätt att göra, jag brukar servera den både till påsk och midsommar och den är lika god, om inte godare dagen efter.
Sillsallad
3 kokta ägg
3 tomater
2 burkar matjessill (godast är de hela filéerna)
1 dl majonnäs (godast om du gör egen)
6-8 kokta små färskpotatisar eller amandine-potatisar
1 liten rödlök
Gräslök att toppa med
Skölj och skiva tomaterna. Skala och skiva äggen. Skala och skiva rödlöken tunt. Skiva den kokta potatisen. Öppna burkarna med sill men behåll spadet och skär (om det inte redan är uppskuret) i ätvänliga bitar. Blanda lite av spadet i majonnäsen så att den får en rinnigare konsistens. Lägg potatis så att det täcker botten av en karott eller glasskål, lägg sedan i ägg, lök, sill och tomater, varva tills allt är slut. Häll över dressingen och låt stå och dra i några timmar före servering. Servera med nyklipptgräslök på toppen.

Testa och njut!

Måste ta med en bild från min ölälskande älskling:-)



Ja, vad kan jag säga...det blir inte lättare nu när jag ska börja träna för Midnattsloppet som går av stapeln i slutet av Augusti...alkohol+träning=inget vidare. Givetvis var vi på Hotel Lilton (ett urcharmigt hotel på Föreningsgatan 6) ikväll och slappade på deras söta innegård, åt lite kladdkaka och drack kaffe om man nu ska förvärra alltihop och som grädde på moset blir det nu till att slappa i soffan... men jag får väl köra lite mental träning istället;-)

Tjingeling!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0